Psichologija Kasdien

apie kasdienius dalykus – paprastai

Spalvos ir spalviukai: gili tamsiai mėlyna

Jauti, kad tau reikia tokios mėlynos, ji tave tiesiog traukia? Tau reikia ramybės, tiesiog – ramybės. Ypač – ramybės sielai.
O gal nekenti tokios spalvos, jauti, kad ji tau yra atgrasi? Ar tiesiog – paprastai sakant, „nevirškini“? Tada tau tos ramybės taip reikia, kad net pats nesupranti… Ir neleidi sau jos norėti, nes tai – manai – ne tau tai… , ne dabar…

Mėlyna atpalaiduoja, ramina. Padeda susikaupti, nesiblaškyti. Mažina kraujospūdį. Ji tarsi sako: vėlus
vakaras, naktis, slėpkis nuo triukšmo, nuo aktyvumo ir veiksmo – eik miegoti… Rytas už vakarą protingesnis…

Mėlyna jaučiama kaip švelnumas, saldumas. Ji gali pakeisti net šokoladą :). Kavai tamsiai mėlyname puodelyje reiks … mažiau cukraus. Netiki? Pabandyk :).
Nors dar geriau iš tokio puodelio gerti karštą šokoladą ar arbatą vakarais prieš miegą. Na, o jei tai bus ryto „dopingo“ puodelis, gali kilti pagunda užsisvajoti,  nesvarbu, kad geriate tonizuojantį gėrimą…

Mėlyna malšina skausmą, mažina stresą. Skauda gerklę? Apsivyniok mėlynu šaliku. Spalva veikia ne tik matoma ir atpažįstama kaip tam tikrą vardą turinti spalva, ji spindi ir liečia tave ir taip. Pikti klientai amžinai tenka kaip tik tau? Renkis tamsiai mėlynai. Ramesni tapsite abu.

Mėlyna – tai taika, saugumas, vienybė, bendrumo jausmas. Esi kažko nepatenkintas? Nesutari su savim? Prisėsk mėlynam kambary ant mėlynos minkštos sofos. Pamažu tau taps gera… Nori sukurti jaukią aplinką, nori atverti save ar kitą širdingam pokalbiui? Pakviesk į mėlyną erdvę ar padovanok šokoladą tamsiai mėlynoje dėžutėje.

Ištikimybė yra irgi mėlyna… Kaip ir meilė. Atsidavimas. Kaip žodis „romantika“.

Mėlyna – tai nesutrikdyta jūros ramybė. Kai labai ramu, kiekviena bangelė, kiekvienas virpesys bus pastebėtas. Taip mėlyna skatina visokeriopą jautrumą ir pastabumą niuansams, pastiprina estetinius išgyvenimus, padeda gimti filosofinėms mintims, meditacijoms.

Mėlyna yra švelnumas. Švelnumą labiausiai jaučiame oda. Tavo oda sudirgusi? Vargina egzemos, alerginiai bėrimai? Greičiausiai tau trūksta to, ką simbolizuoja ši tamsiai mėlyna… Negali sau to suteikti? Paprašyk bent jau mėlynos spalvos, kad ji tau padėtų. Padės.

Simboliškai švelnus moteriškumas taip pat yra mėlyna. Prisimink Šv.Marijos apsiaustą iš kokio nors paveikslo… Mėlyna tave globoja ir myli.

Nekenti flegmų? Tai greičiausiai nemėgsti ir tamsiai mėlynos. O ji moko neskubėti… Gal kartais to ir tau gali prireikti? Mėlynos poreikis paprastai padidėja tuomet, kai žmogus yra išsekęs ar serga. Na, ir kur gi tuomet skubėsi? Net jei sukauptum valią ir norėtum – nebegali… Vidus nenori…

Mėlyna skatina lėtinti tempą. Ir ne tik gyvenimo apskritai. Per dažnai moki už greičio viršijimą? Kitas automobilis lai bus mėlynas. Ar bent vairavimui įsitaisyk tamsiai mėlynas odines pirštines – ir jos visad bus tau tiesiai prieš akis. Dėl visa ko…

natūrali psichoterapija. Parašė Eglė Masalskienė. 1 komentaras

One Response to “Spalvos ir spalviukai: gili tamsiai mėlyna”

  1. žydrūnas parašė:

    Kiek daug prasmės ir veiksmo toje tamsiai mėlynoje spalvoje! Gyveni ir mokaisi…

Komentuok

Vardas
El. paštas
WWW
Komentaras